Šošovicová polievka s rastlinnou smotanou

Na kyslej šošovicovej polievke s rastlinnou smotanou si pochutia aj vegáni.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
4
12 Receptov

Postup receptu

  1. Šošovicu najskôr premyjeme, zalejeme vodou cca 2 cm nad jej okraj a varíme.

  2. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme do hrnca keď je šošovica takmer uvarená. Pridáme soľ, očistenú cibuľu, čierne a nové korenie a bobkový list. Varíme kým zemiaky zmäknú.

  3. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme múku a na koniec aj mletú červenú papriku. Zápražku zalejeme rastlinnou smotanou a dôkladne premiešame.

  4. Po uvarení zemiakov vyberieme a vyhodíme cibuľu a cez sitko do polievky vlejeme zápražku. Polievku so zápražkou povaríme 10 minút.

  5. Na záver šošovicovú polievku dochutíme soľou, cukrom a octom podľa chuti  a necháme ešte raz prevrieť. Môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šošovicová polievka s údeným mäskom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pohánkové langoše

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Ovsené vločky s jogurtom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kapustové fliačky na sladko

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kari kuracie kúsky so zemiakovým pyré

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hŕstková polievka s klobáskou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút