Rezancový tvarohový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Rezance zavaríme do osolenej vody uvaríme do mäkka. Uvarené scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odtiecť a pomastíme štvrťkou masla. Pekáč vymastíme druhou štvrťkou masla a posypeme preosiatou strúhankou. Pripravíme tvarohovú plnku (všetky prísady uvedené na prípravu plnky dobre vymiešame). Plnku rozdelíme na dva rovnaké diely a rezance na tri diely. Jeden diel rezancov dáme na dno pekáča a potrieme tvarohom, potom naň dáme druhý diel rezancou a tiež ho potrieme tvarohom. Napokon na vrch dáme tretí diel rezancov, urovnáme, pokvapkáme zbytkom rozpusteného masla a pečieme do ružova. Upečený v pekáči pokrájame na rovnaké diely, lopatkou ich vyberáme na tanier a posýpame práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnaková omáčka k mäsu
cesnak omáčka zeleninová omáčka

Cesnaková omáčka k mäsu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Tekvicová omáčka
omáčka tekvica

Tekvicová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Segedínsky guláš s knedľou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Bryndzová nátierka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút