Ingrediencie
1 ks lístkové cesto na vyvaľkanie
múka hladká 600 g
nastrúhané jablká
2 PL cukor kryštál
1 PL škorica mletá
2 PL, roztopené na poliatie maslo
1 ks, na potretie vajce
50 g, posekané mandle
- 1 ks Cesto lístkové
- 600 g Múka hladká
- 2 pl Cukor biely
- 1 pl Škorica
- 2 pl Maslo
- 1 ks Vajce
- 50 g Mandle
Postup receptu
Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba. Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu. Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto. Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom. Na vrch nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov. Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ