Zimný koláč s broskyňami a Milenou

Tento zákusok vám spríjemní každý deň.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

Na koláč s priemerom 26 cm potrebujeme:
250 g hladkej múky,
150 g masla,
2 lyžice medu,
2 žĺtky,
štipku soli.

Na náplň:
5 broskýň z kompótu,
100 ml smotany na šľahanie,
2 vajíčka,
2 žĺtky,
1 vanilkový cukor,
hrsť nasekaných mandlí,
2 tyčinky ORION Milena,
žĺtok na potretie

Postup receptu

Múku zmiešame so zmäknutým maslom, pridáme tekutý med, žĺtky a soľ. Zmes vypracujeme rukami do hladkého cesta, ktoré necháme pol hodiny odležať v chladničke. Dve tretiny cesta rozvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 10 minút do rozpálenej rúry (asi na 180° Celzia).

Kým sa cesto pečie, vymiešame smotanu, vajíčka, žĺtky, vanilkový cukor. Do vymiešanej zmesi pridáme mandle a kúsky pokrájanej tyčinky Milena. Náplň nalejeme na predpečené cesto, pridáme kúsky nakrájaných broskýň a prekryjeme ich mriežkou. Mriežku pripravíme, ak rozvaľkáme zvyšok cesta, ktoré rozdelíme na pásiky a opatrne „cik cak“ poukladáme na koláč. Na záver ju ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kompletný koláč pečieme ďalších 30 minút.

Tip: Ak nemáte broskyne, nevadí, koláč bude výborný, ak použijete akékoľvek kompótové ovocie.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená