Rolované bravčové stehno

500 g bravčového mäsa zo stehna
100 g bravčovej pečene
50 g parizeru
1 vajce
60 g cibule
1 žemľa
40 g mrkvy
40 g oleja
mleté čierne korenie
soľ
Čisté mäso rozkrojíme na plátok, ktorý opatrne naklepeme, posolíme, poukladáme naň plnku, stočíme do rolády a obtočíme niťou. Posolíme, dáme na horúci olej opiecť, pridáme polovicu pokrájanej cibule a necháme ju zapeniť. Potom podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Z mäkkého mäsa odstránime niť a pokrájame.
Plnka: Poodkrajované mäso z rolády zomelieme so zvyškom cibule, pridáme vajce, namočenú a vytlačenú žemľu, soľ, korenie a všetko spolu dobre vymiešame. Napoly uvarenú mrkvu, pečeň a parízer pokrájame na kocky a primiešame do pripraveného pomletého mäsa. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ