Šošovicu necháme odstáť približne 1 hodinu vo vode. Do vody v ktorej sme nechali odstáť šošovicu, pridáme celé čierne korenie, bobkové listy, na kocky nakrájané zemiaky a roztlačíme strúčiky cesnaku. Nakoniec pridáme aj šošovicu. Ak chceme intenzívnejšiu cesnakovú chuť, jeden-dva strúčiky si necháme bokom a pridáme ich až ku koncu.
Približne po 15 minútach pridáme ocot aj cukor. Šošovicu varíme približne 30-35 minút, alebo pokiaľ šošovica ale aj zemiaky nie sú úplne mäkké. Ku koncu primiešame rozmiešanú smotanu s múkou a vodou z uvarenej šošovice. Treba však dávať pozor na to, aby sa v prívarku nevytvorili hrudky. Potom varíme na najmenšom ohni po dobu približne 10 minút. Celý prívarok necháme odstáť aspoň 30-40 minút pred podávaním. Podávame s párkom, klobáskou či volským okom. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ