Šošovicový prívarok

Zaspomínajme si na školské časy, spolu so šošovicovým prívarkom!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
185 Receptov

Postup receptu

  1. Šošovicu necháme odstáť približne 1 hodinu vo vode. Do vody v ktorej sme nechali odstáť šošovicu, pridáme celé čierne korenie, bobkové listy, na kocky nakrájané zemiaky  a roztlačíme strúčiky cesnaku. Nakoniec pridáme aj šošovicu.  Ak chceme intenzívnejšiu cesnakovú chuť, jeden-dva strúčiky si necháme bokom a pridáme ich až ku koncu.

  2. Približne po 15 minútach pridáme ocot aj cukor. Šošovicu varíme približne 30-35 minút, alebo pokiaľ šošovica ale aj zemiaky nie sú úplne mäkké. Ku koncu primiešame rozmiešanú smotanu s múkou a vodou z uvarenej šošovice. Treba však dávať pozor na to, aby sa v prívarku nevytvorili hrudky. Potom varíme na najmenšom ohni po dobu približne 10 minút. Celý prívarok necháme odstáť aspoň 30-40 minút pred podávaním. Podávame s párkom, klobáskou či volským okom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené portobello hríby

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Budha miska

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Domáci slaný karamel

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút