Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Gazpacho je typický španielsky pokrm, podávaný za studena. Základ tvoria paradajky a zvyšná zelenina, bylinky, kus chleba a olivový olej – nič viac. Najlepšie však chutí po odstátí, keď sa všetky jej chute poriadne premiešajú.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky.

  2. Zeleninu vložíme do mixéru, pridáme vodu, 1 plátok chleba nakrájaného na kocky, olej a koreniny a mixujeme až pokiaľ nemáme jemnú zmes. Aby sa mixér príliš nezahrial, môžeme vložiť do mixéru aj pár ľadových kociek.

  3. Polievku necháme odstáť v chladničke cez noc, nalejeme do misky a podávame s krutónmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

žemle
pečivo

Najlepšie burgrové žemle

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
polievky

Rustikálna rajčinová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zmrzlina
Dezerty vegan

Zdravá banánová zmrzlina

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
polievka
polievka rýchle zdravé

Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút