Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Gazpacho je typický španielsky pokrm, podávaný za studena. Základ tvoria paradajky a zvyšná zelenina, bylinky, kus chleba a olivový olej – nič viac. Najlepšie však chutí po odstátí, keď sa všetky jej chute poriadne premiešajú.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
178 Receptov

Postup receptu

  1. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky.

  2. Zeleninu vložíme do mixéru, pridáme vodu, 1 plátok chleba nakrájaného na kocky, olej a koreniny a mixujeme až pokiaľ nemáme jemnú zmes. Aby sa mixér príliš nezahrial, môžeme vložiť do mixéru aj pár ľadových kociek.

  3. Polievku necháme odstáť v chladničke cez noc, nalejeme do misky a podávame s krutónmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené portobello hríby

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
curry
thajská kuchyňa

Zelené curry

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Bruschetta talianska kuchyňa

Bruschetta Margherita

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
hotové do 30 minút omáčka vegan

Omáčka na pizzu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút