Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Gazpacho je typický španielsky pokrm, podávaný za studena. Základ tvoria paradajky a zvyšná zelenina, bylinky, kus chleba a olivový olej – nič viac. Najlepšie však chutí po odstátí, keď sa všetky jej chute poriadne premiešajú.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky.

  2. Zeleninu vložíme do mixéru, pridáme vodu, 1 plátok chleba nakrájaného na kocky, olej a koreniny a mixujeme až pokiaľ nemáme jemnú zmes. Aby sa mixér príliš nezahrial, môžeme vložiť do mixéru aj pár ľadových kociek.

  3. Polievku necháme odstáť v chladničke cez noc, nalejeme do misky a podávame s krutónmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

lievance
fit recept nápad na raňajky zdravé

Lievance z quinoi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zemiakové placky
prílohy zemiaky

Zemiakové placky v rúre

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Medové kuracie kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bonbony
brazílska kuchyňa

Brigadeiro

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zázvorníky
vianoce vianočný recept

Zázvorníky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút