Šťavnatá jablková bábovka

Šťavnatý jablkový dezert ku vašej poobednej káve.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Ingrediencie

500 g jabĺk
5 PL rumu
250 g masla
1 vanilkový cukor
250 g práškového cukru (prípadne kryštálový)
4 vajcia
200 g polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 PL kakaa
125 g mletých orechov (vlašské, lieskovce, mandle)
1 PL škorice
tuk + múka na formu

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Jablká zbavíme šupky a postrúhame ich na hrubom strúhadle. Postrúhané jablká zmiešame s rumom a odložíme do chladničky.

  2. Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do jemnej peny a po jednom primiešavame vajíčka.

  3. Do vymiešanej zmesi pridáme múku, prášok do pečiva, kakao, orechy, škoricu a vymiešame do jemného cesta bez hrudiek.

  4. Jablká vyberieme z chladničky a trochu vyžmýkame, aby bábovka nebola moc mokrá. Jablká zbavené prebytočnej šťavy primiešame do cesta.

  5. Bábovkovú formu poriadne vymastíme, pomúčime a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 175-200°  približne 1 hodinu (po cca 15-20 minútach zakryjeme bábovku alobalom).

  6. Keď upečená bábovka vychladne, opatrne ju vyklopíme z formy a pred servírovaním ju môžeme posypať práškovým cukrom a posekanými opraženými orechmi. Bábovka sa po vybratí z formy trocha rozpadáva, ale aj napriek tomu je chutnučká a šťavnatučká.

     

     

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená