Šťavnatá jablková bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

500 g jabĺk
5 PL rumu
250 g masla
1 vanilkový cukor
250 g práškového cukru (prípadne kryštálový)
4 vajcia
200 g polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 PL kakaa
125 g mletých orechov (vlašské, lieskovce, mandle)
1 PL škorice
tuk + múka na formu

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

Jablká ošúpať, postrúhať, premiešať s rumom a odložiť do chladničky. Tuk, vanilku a cukor vymiešať do peny, po jednom zamiešavať vajcia. Múku, prášok do pečiva a kakao primiešať, pridať orechy a škoricu. Z jabĺk trocha nechať stiecť šťavy (aby bábovka nebola moc mokrá) a zamiešať do cesta. Bábovkovú formu poriadne vymastiť, pomúčiť a vyliať do nej cesto. Piecť na 175-200° 1 hodinu (po cca 15-20 minútach zakryť alobalom). Ak trocha vychladne, opatrne vyklopiť z formy, pred servírovaním posypať práškovým cukrom a posekanými opraženými orechmi. Bábovka sa po vybratí z formy trocha rozpadáva, ale aj napriek tomu je chutnučká a šťavnatučká. Mňam.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vajce na strateno

Náročnosť

Rýchla omeleta

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Jednoduchá pizza

Náročnosť

Kelový prívarok 2.

Náročnosť