Sviečková s brusnicami

Odležanú a odblanenú sviečkovicu umyjeme, popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou a na horúcej masti zo všetkých strán opečieme. Mäso vyberieme a na masť pridáme nadrobno posekanú cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, bobkový list, čierne korenie a trošku opražíme. Pridáme mäso, osolíme, podlejeme horúcou vodou a prikryté pomaly udusíme do mäkka. Mäso vyberieme a pokrájame na plátky. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme do šťavy, pridáme horčicu, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej omáčky pridáme brusnicový kompót aj so šťavou troška cukru, keď treba aj trošku octu, zamiešame a nalejeme na pokrájané mäso.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ