Sviečková s brusnicami

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Odležanú a odblanenú sviečkovicu umyjeme, popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou a na horúcej masti zo všetkých strán opečieme. Mäso vyberieme a na masť pridáme nadrobno posekanú cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, bobkový list, čierne korenie a trošku opražíme. Pridáme mäso, osolíme, podlejeme horúcou vodou a prikryté pomaly udusíme do mäkka. Mäso vyberieme a pokrájame na plátky. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme do šťavy, pridáme horčicu, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej omáčky pridáme brusnicový kompót aj so šťavou troška cukru, keď treba aj trošku octu, zamiešame a nalejeme na pokrájané mäso.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená