Teľacie fašírky s rozmarínom

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

50g teľacieho mletého mäsa
3Pl zmesi posekaných byliniek (saturejka, tymián, rozmarín)
soľ, korenie
1 vajíčko
3PL strúhanky
½ strúčiku pretlačeného cesnaku
2-3 hrušky
40g Liptov Bryndze
petržlenová vňať na ozdobenie

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm.

2. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji.

3. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky.

4. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom hrušky. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou.

TIP
Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená