Tradičný kohút na víne „coq au vin“

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

kohút alebo biokura
100g olej alebo slanina
250g koreňová zelenina
100g šalotka
4 lyžice ríbezľovej marmelády alebo lekvár
podľa potreby slepačí vývar alebo bujón
5 dcl suché červené víno
cukor
soľ
biele a čierne korenie
bylinky (tymian, rozmarín)

Postup receptu

Na oleji alebo ľahko osmaženej slanine restujeme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a šalotku. Pridáme pikantnú marmeládu, štipku cukru, vývar a víno v pomere jedna ku dvom, dochutíme soľou a necháme variť. Kohútika alebo kura naporciujeme a spolu s bylinkami vložíme do omáčky. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nezmäkne.
Potom bylinky a porciu mäsa vyberieme, omáčku zlejeme a prepasírujeme, znovu ju nalejeme na porcie kohútika a zohrejeme.
Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Musaka

Náročnosť

Muffiny plné lásky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Frankfurtské rezy

Náročnosť