Tradičný kohút na víne „coq au vin“

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

kohút alebo biokura
100g olej alebo slanina
250g koreňová zelenina
100g šalotka
4 lyžice ríbezľovej marmelády alebo lekvár
podľa potreby slepačí vývar alebo bujón
5 dcl suché červené víno
cukor
soľ
biele a čierne korenie
bylinky (tymian, rozmarín)

Postup receptu

Na oleji alebo ľahko osmaženej slanine restujeme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a šalotku. Pridáme pikantnú marmeládu, štipku cukru, vývar a víno v pomere jedna ku dvom, dochutíme soľou a necháme variť. Kohútika alebo kura naporciujeme a spolu s bylinkami vložíme do omáčky. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nezmäkne.
Potom bylinky a porciu mäsa vyberieme, omáčku zlejeme a prepasírujeme, znovu ju nalejeme na porcie kohútika a zohrejeme.
Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená