Trnkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odstopkované trnky umyjeme a opatrne popučíme, aby sme nerozdrvili kôstky. Cukor rozmiešame vo vlažnej vode a prilejeme k trnkám. Pridáme živnú soľ a otvor fľaše zaviažeme čistou utierkou. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme na teplom mieste kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do inej fľaše, ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou, a necháme 1- 2 týždne stáť. Potom víno stiahneme do fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená