Trnkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

1 liter trniek
4 l vody
1 kg cukru
živná soľ
kvasinky

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Odstopkované trnky umyjeme a opatrne popučíme, aby sme nerozdrvili kôstky. Cukor rozmiešame vo vlažnej vode a prilejeme k trnkám. Pridáme živnú soľ a otvor fľaše zaviažeme čistou utierkou. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme na teplom mieste kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do inej fľaše, ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou, a necháme 1- 2 týždne stáť. Potom víno stiahneme do fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechový nugát

Náročnosť

Teľací steak

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Omeleta s pórom

Náročnosť