Višňová šťava

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Šťavu zo zdravých, zrelých a čerstvo obratých višní môžeme pripraviť dvojakým spôsobom. Umyté a odstopkované ovocie popučíme a zmes buď hneď pretrieme cez bavlnenú látku, prípadne gázu, alebo ju najprv zohrejeme na teplotu približne 70-75 °C a až potom pretrieme. Druhý spôsob je výhodnejší, lebo získaná šťava je chuťovo výraznejšia, aromatickejšia a farebne intenzívnejšia. Pretretú šťavu potom zohrejeme na pasterizačnú teplotu 77-79 °C a ešte teplú nalejeme do vysterilizovaných teplých fliaš. Fľaše uzavrieme, dáme do nádoby s teplou vodou (74-77 °C) a po uplynutí 20 minút obsah rýchlo schladíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená