Zapečený karfiol 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Karfiol očistíme, odrežeme vrchné listy a tvrdé časti a v slanej vode uvaríme do mäkka. Ohňovzdornú misu vymastíme, urovnáme do nej uvarený karfiol, polejeme ho bešamelovou omáčkou, posypeme strúhankou a postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.
Bešamelová omáčka: Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, pridáme postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list a varíme asi 20 minút. Hotovú omáčku precedíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená