Zaprávané držky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Dobre očistené držky dáme do studenej vody a asi pol hodiny varíme. Potom vodu z nich zlejeme, nalejeme čerstvú studenú vodu, osolíme a varíme. Počas varenia pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska a údené mäso. Mäkké držky a údené mäso vyberieme a pokrájame na rezance a kocky. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju polievkou z držiek na hustejšiu omáčku, pridáme mletý zázvor, cesnak vymiešaný so soľou, posekanú petržlenovú vňať, trocha majoránu a mletého čierneho korenia, pokrájané držky a všetko za stáleho miešania dobre povaríme. Potom držky vyberieme na misu, posypeme pokrájaným údeným mäsom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená