Zemiakový koláč 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do múky dáme cukor, olej, soľ, vajce, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode. Ocedené pretlačíme cez sito, pridáme práškový cukor, asi ½ dl horúceho mlieka a vypracujeme na hladkú kašu. Potom pridáme vajce a postrúhanú citrónovú kôru. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári asi na hrúbku 1 cm a dáme na vymastený plech. Zemiaky rozotrieme na cesto a upečieme. Do zemiakov môžeme pridať aj hrozienka a namiesto mlieka môžeme dať sladkú smotanu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená