Ingrediencie
2-3 kg šalátových zemiakov (stredné)
400-500 g majonézy
350 g maďarskej zeleninovej zmesi s paprikou a kukuricou
6-8 ks strených kyslých uhoriek
1 ks strednej cibule (aj malá cibuľa, podľa chuti)
1 ks surovej mrkvy
5-6 polievkové lyžice cukru (podľa vlastnej chuti)
soľ
trocha vegety
mleté čierne korenie
- 2 kg Zemiaky
- 400 ml Majonéza
- 6 ks Uhorka kyslá
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks Mrkva
- 5 pl Cukor biely
Postup receptu
Umyjeme zemiaky a dáme ich do hrnca uvariť do mäkka (nie rozvariť). Medzi tým, ako sa uvaria pripravíme si misu, v ktorej si šalát urobíme. Dáme si variť maďarskú zeleninovú zmes s paprikou a kukuricou do malého hrnca (nesolíme). Do misy si postrúhame 1 ks mrkvy, 1 ks strednej cibule postrúhame, alebo porežeme na drobné kocky, 6-8 ks stredne kyslých uhoriek narežeme na drobné kocky. Uvarenú maďarskú zeleninovú zmes precedíme cez sitko a uložíme si ju do menšej misky. Ak sa zemiaky uvarili, necháme ich v studenej vode postáť a vychladiť. Potom ich ošúpeme, na drobno pokrájame a pridáme do misy, kde máme pripravené všetky zmesi. Pridáme celú majonézu, trocha vegety a mletého čierneho korenia. Osolíme a dáme 5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa vlastnej chuti) a nakoniec vysypeme zeleninovú zmes, ktorú sme mali odloženú v menšej miske. Dôležitá je voda, ktorá sa pridáva (iba jedna majonézová prázdna fľaška, ktorú sme vysypali do šalátu) sa vyleje na celú zmes. Potom sa všetko spolu dôkladne premieša a ak je trošku hustý, tak pridáme trochu šťavy z kyslej uhorky, ktorá dodá dobrú chuť. Hotový šalát necháme vychladnúť, trošku postáť a potom uložiť do misy na uskladnenie. Šalát podávame pri sviatočných príležitostiach, ktorý ozdobíme na pripravenej mise podľa vlastných predstáv aj s inými prílohami, ako sú šalát z kyslej červenej kapusty, alebo podľa vlastného výberu spolu ako prílohu k rôznym vyprážaným mäsám. Prajem dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ