Žemľová knedľa

Začneme kváskom. Do mlieka telovej teploty (37 stupňov) dáme 1 pl cukru a 13 g sušeného droždia. Zamiešame a necháme odstáť približne 10 minút.
Do preosiatej múky pridáme soľ, sódu, žĺtok, napučaný kvások a vypracujeme nie veľmi tuhé cesto, do ktorého zamiešame žemle pokrájané na kocky a opražené na tuku.
Cesto necháme stáť asi štvrť hodiny. Rukami namočenými v studenej vode formujeme guľaté knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi štvrť hodiny (podľa veľkosti). Pokiaľ sa gule nedajú z cesta formovať, pretože je príliš riedke, pridáme do neho múku. Máme hotovo, podávame k mäsám so šťavou a s omáčkou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ