Žemľová knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme kváskom. Do mlieka telovej teploty (37 stupňov) dáme 1 pl cukru a 13 g sušeného droždia. Zamiešame a necháme odstáť približne 10 minút.

  2. Do preosiatej múky pridáme soľ, sódu, žĺtok, napučaný kvások a vypracujeme nie veľmi tuhé cesto, do ktorého zamiešame žemle pokrájané na kocky a opražené na tuku.

  3. Cesto necháme stáť asi štvrť hodiny. Rukami namočenými v studenej vode formujeme guľaté knedle, ktoré varíme v osolenej vode asi štvrť hodiny (podľa veľkosti).  Pokiaľ sa gule nedajú z cesta formovať, pretože je príliš riedke, pridáme do neho múku. Máme hotovo, podávame k mäsám so šťavou a s omáčkou.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 13, 2022 / 09:27

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Čebureky

Náročnosť

Mrkvová torta

Náročnosť

Závitok z teľacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Poľská omáčka

Náročnosť