Teľacie filé preťahované slaninou v alobale

500 g teľacieho mäsa zo stehna
40 g údenej slaniny
soľ
30 g masti
petržlenová vňať
citrón
20 g masla
alobal
Umyté mäso odblaníme a pokrájame na plátky, ktoré slabo naklepeme, popreťahujeme plátkami slaniny, posolíme a na rozpálenej masti z oboch stán opečieme. Alobal postriháme na štvorce, do stredu dáme po dva rezne, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, rozpusteným maslom a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Alobal dobre zabalíme, aby počas pečenia šťava nevytiekla. Vložíme ich do pekáčika a v rúre pečieme 15 – 20 minút. Pred podávaním alobal mierne odbalíme, dáme na taniere a podávame s dusenou ryžou a miešaným kompótom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ