Teľacie filé preťahované slaninou v alobale

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

500 g teľacieho mäsa zo stehna
40 g údenej slaniny
soľ
30 g masti
petržlenová vňať
citrón
20 g masla
alobal

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Umyté mäso odblaníme a pokrájame na plátky, ktoré slabo naklepeme, popreťahujeme plátkami slaniny, posolíme a na rozpálenej masti z oboch stán opečieme. Alobal postriháme na štvorce, do stredu dáme po dva rezne, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, rozpusteným maslom a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Alobal dobre zabalíme, aby počas pečenia šťava nevytiekla. Vložíme ich do pekáčika a v rúre pečieme 15 – 20 minút. Pred podávaním alobal mierne odbalíme, dáme na taniere a podávame s dusenou ryžou a miešaným kompótom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená