Teľacie filé preťahované slaninou v alobale

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

500 g teľacieho mäsa zo stehna
40 g údenej slaniny
soľ
30 g masti
petržlenová vňať
citrón
20 g masla
alobal

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Umyté mäso odblaníme a pokrájame na plátky, ktoré slabo naklepeme, popreťahujeme plátkami slaniny, posolíme a na rozpálenej masti z oboch stán opečieme. Alobal postriháme na štvorce, do stredu dáme po dva rezne, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, rozpusteným maslom a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Alobal dobre zabalíme, aby počas pečenia šťava nevytiekla. Vložíme ich do pekáčika a v rúre pečieme 15 – 20 minút. Pred podávaním alobal mierne odbalíme, dáme na taniere a podávame s dusenou ryžou a miešaným kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená