Horúca čokoláda z pudingu: Lahodná, hustá a neodolateľná

Ak ste dostali chuť na niečo príjemne hrejivé, horúca čokoláda je tou pravou voľbou. Prezradíme vám trik, ako si ju doma pripraviť ešte hustejšiu a lahodnejšiu. Tajomstvom je obyčajný puding! Náš jednoduchý recept vám zaručí dokonalú krémovú konzistenciu a neodolateľnú chuť, ktorá poteší chuťové poháriky detí, no aj dospelákov. Poďme sa spoločne pozrieť, ako sa pripravuje horúca čokoláda z pudingu.

Horúca čokoláda z pudingu RECEPT

Čokoládový puding je skvelým základom pre horúcu čokoládu, pretože obsahuje škrob, ktorý nápoj prirodzene zahustí. Stačí ho rozmiešať v mlieku a nechať prebublať na miernom ohni – výsledkom bude nádherne krémová konzistencia, ktorá obalí jazyk čokoládovou rozkošou. Navyše, môžete si sami zvoliť, aký hustý chcete svoj nápoj mať – stačí pridať viac alebo menej mlieka.

horúca čokoláda z pudingu
Foto: Pixabay

Ingrediencie:

  • 1 l mlieka
  • 1 balenie čokoládového pudingu
  • 100 g kvalitnej čokolády
  • 4 – 6 PL cukru (podľa chuti)

Postup:

  1. Najprv si pripravíme všetky ingrediencie – čokoládu nalámeme na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie rozpustila.
  2. V hrnci zohrejeme 9 dcl mlieka a pridáme čokoládu s cukrom. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a mlieko nebude krásne voňavé.
  3. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok, aby sa nevytvorili hrudky.
  4. Pudingovú zmes vlejeme do horúceho čokoládového mlieka a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Konzistencia by mala byť krémová a hustá.

Mohlo by vás zaujímať: Ako rozpustiť čokoládu: Len takto sa nezrazí a krásne vám stuhne

horúca čokoláda z pudingu
Foto: Pixabay

Gurman TIP: Aj keď základná verzia horúcej čokolády z pudingu chutí výborne, môžete ju posunúť na úplne novú úroveň! Skúste do nej pridať štipku škorice alebo vanilky – pre jemný aromatický nádych, čili alebo zázvor – ak si trúfate na jemnú pikantnosť či rum alebo likér Baileys – ak si chcete dopriať „dospelácku“ verziu.

Pripravte si s nami tiež: Avokádový puding: Krémová zdravá lahôdka, ktorú si zamilujete

Nakoniec horúcu čokoládu nalejte do hrnčekov, ozdobte kopčekom šľahačky a posypte čokoládovými hoblinkami. Výsledok? Úplná dokonalosť, ktorá vás zahreje a rozmazná vaše chuťové poháriky.

Milujete sladké? Potešte svojich blízkych a upečte si šťavnatý mrkvový koláč s lahodným mliečnym krémom.

Viac o téme: ,

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ