Tradičný recept na fánky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do preosiatej múky pokrájame margarín, pridáme soľ, cukor, žĺtok, prášok do pečiva, smotanu a vypracujeme husté cesto, trochu redšie ako na rezance. Cesto necháme ½ hodiny stáť.

  2. Následne ho vyvaľkáme asi na hrúbku 5 mm, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré uhlopriečne v strede prerežeme, jeden roh pretiahneme cez otvor a vyprážame vo vriacej masti alebo oleji. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Podávame s lekvárom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cigánske hrianky

Náročnosť

Piškóta s džemom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vajcia v mištičkách

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Kelová polievka s párkom
kel párky polievka

Kelová polievka s párkom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zajac na čierno

Náročnosť