Francúzske zemiaky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, na dno dáme vrstvu zemiakov, osolíme, na ne poukladáme kolieska uvarených vajec, potrieme ich hustou smotanou a posypeme strúhankou opraženou na masle. Potom dáme novú vrstvu zemiakov a tak pokračujeme, až kým všetko nespotrebujeme. Poslednú vrstvu majú tvoriť zemiaky, na ktoré poukladáme kúsky masla a v rúre zapečieme do červena. Pre obmenu môžeme vrstvy posypať pokrájaným údeným mäsom, mäkkou salámou alebo postrúhaným tvrdým syrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená