Hanácke koláče 2.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z droždia, hrnčeka vlažného mlieka a 2 kociek cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. V hlbokej mise vymiešame maslo s cukrom, so žĺtkami, s vanilínovým cukrom, so soľou a s postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme vykysnutý kvások, preosiatu múku a so zvyškom vlažného mlieka zarobíme cesto, ktoré dobre vypracujeme, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého dáme kúsok tvarohovej plnky a rukami sformujeme malé bochníčky. Prikryjeme ich utierkou a opäť necháme trocha vykysnúť. Potom bochníčky poukladáme na plech vymastený maslom, dnom pohárika vytlačíme do nich jamku, kraje potrieme rozšľahaným vajcom a do jamky dáme trocha lekváru. Povrch posypeme maslovou posýpkou (pozri str. 56). Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 15 minút. Upečené, ešte horúce posypeme vanilínovým cukrom.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená