-
Z droždia, hrnčeka vlažného mlieka a 2 kociek cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút kysnúť. V hlbokej mise vymiešame maslo s cukrom, so žĺtkami, s vanilínovým cukrom, so soľou a s postrúhanou citrónovou kôrou.
-
Pridáme vykysnutý kvások, preosiatu múku a so zvyškom vlažného mlieka zarobíme cesto, ktoré dobre vypracujeme, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého dáme kúsok tvarohovej plnky a rukami sformujeme malé bochníčky.
-
Prikryjeme ich utierkou a opäť necháme trocha vykysnúť. Potom bochníčky poukladáme na plech vymastený maslom, dnom pohárika vytlačíme do nich jamku, kraje potrieme rozšľahaným vajcom a do jamky dáme trocha lekváru.
-
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.
-
Povrch posypeme maslovou posýpkou. Pečieme 35 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Upečené, ešte horúce posypeme vanilínovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ