Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci s vodou ich osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty.
V mise si zmiešame šalát, nakrájanú reďkovku, papriku, cherry paradajky a mladú cibuľku. Šalát zalejeme olivovým olejom spolu s citrónom. Pridáme bylinky a soľ.
Z mäsa si narežeme plátky hrubé asi 3 cm. Osolíme, okoreníme a celý steak potrieme olejom.
Rozpálime panvicu, na ktorú už netreba dávať žiadny olej. Mäso dáme na rozpálenú panvicu a necháme piecť. Mäso obrátime na druhú stranu po cca 4 minútach.
Predhrejme si rúru na 100 °C a vložíme do nej mäso na 10 minút. Flank steak tak zostane krásne šťavnatý.
Hotovo! Môžeme podávať.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ