Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Postup receptu

  1. Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci s vodou ich osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty.

  2. V mise si zmiešame šalát, nakrájanú reďkovku, papriku, cherry paradajky a mladú cibuľku. Šalát zalejeme olivovým olejom spolu s citrónom. Pridáme bylinky a soľ.

  3. Z mäsa si narežeme plátky hrubé asi 3 cm. Osolíme, okoreníme a celý steak potrieme olejom.

     

  4. Rozpálime panvicu, na ktorú už netreba dávať žiadny olej. Mäso dáme na rozpálenú panvicu a necháme piecť. Mäso obrátime na druhú stranu po cca 4 minútach.

  5. Predhrejme si rúru na 100 °C a vložíme do nej mäso na 10 minút. Flank steak tak zostane krásne šťavnatý.

  6. Hotovo! Môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bruschetta talianska kuchyňa

Bruschetta Margherita

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
steak

Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Vegetariánske jedlo
tvarohový koláč tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút