Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci s vodou ich osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty.

  2. V mise si zmiešame šalát, nakrájanú reďkovku, papriku, cherry paradajky a mladú cibuľku. Šalát zalejeme olivovým olejom spolu s citrónom. Pridáme bylinky a soľ.

  3. Z mäsa si narežeme plátky hrubé asi 3 cm. Osolíme, okoreníme a celý steak potrieme olejom.

     

  4. Rozpálime panvicu, na ktorú už netreba dávať žiadny olej. Mäso dáme na rozpálenú panvicu a necháme piecť. Mäso obrátime na druhú stranu po cca 4 minútach.

  5. Predhrejme si rúru na 100 °C a vložíme do nej mäso na 10 minút. Flank steak tak zostane krásne šťavnatý.

  6. Hotovo! Môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
sirup
sirup

Levanduľový sirup

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
chia
fit nápad na raňajky zdravé

Chia puding

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake
Dezerty nepečený dezert

Nepečené karamelové cheesecake kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Limetový librový koláč (pound cake)

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
šalát

Kuskusový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút