Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Batáty ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci s vodou ich osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty.

  2. V mise si zmiešame šalát, nakrájanú reďkovku, papriku, cherry paradajky a mladú cibuľku. Šalát zalejeme olivovým olejom spolu s citrónom. Pridáme bylinky a soľ.

  3. Z mäsa si narežeme plátky hrubé asi 3 cm. Osolíme, okoreníme a celý steak potrieme olejom.

     

  4. Rozpálime panvicu, na ktorú už netreba dávať žiadny olej. Mäso dáme na rozpálenú panvicu a necháme piecť. Mäso obrátime na druhú stranu po cca 4 minútach.

  5. Predhrejme si rúru na 100 °C a vložíme do nej mäso na 10 minút. Flank steak tak zostane krásne šťavnatý.

  6. Hotovo! Môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

šuhajdy
vianoce vianočné recepty

Šuhajdy

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pečené bravčove plátky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
vianoce vianočný recept

Štedrák

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
hummus
vegan

Hummus so sušenými rajčinami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Limetový librový koláč (pound cake)

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút