Hovädzie rolády na ruský spôsob

Čiastočne odblanenú, umytú a osušenú sviečkovicu rozrežeme asi na 1 cm hrubý plát. Pripravený plát sviečkovej osolíme, okoreníme, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme posekaným zeleným petržlenom a potrieme na cibuľke podusenými šampiňónmi. Potom zvinieme, previažeme bielou niťou, osolíme a na rozpálenom tuku zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom z masoxu a v horúcej rúre pomaly pečieme do polomäkka. Odstránime niť, roládu potrieme kečupom, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre dopečieme v horúcej rúre. Upečenú roládu pokrájame. Podávame ju obloženú na masle poduseným zeleným hráškom so zemiakmi. Ako vhodná príloha sú šaláty zo surovej zeleniny.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ