Jablkové knedle z odpaľovaného cesta

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mlieko so soľou a margarínom uvedieme do varu. Vsypeme múku, odtiahneme zo sporáka a rýchlo premiešame. Potom na sporáku miešame tak dlho, až vznikne husté cesto, ktoré sa nelepí na nádobu. Do čiastočne vychladnutého primiešame vajce. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme a necháme 15 minút odležať. Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame asi na štvrťky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabalíme pripravené jablká. Varíme ich v osolenej vode 8-10 minút. Potom ich vyberieme, posypeme opraženou strúhankou na masle, cukrom a znovu polejeme maslom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parmský rezeň

Náročnosť

Plnená teľacia hruď

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

„Kaštanové“ hrudky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút