Jablkové knedle z odpaľovaného cesta

Mlieko so soľou a margarínom uvedieme do varu. Vsypeme múku, odtiahneme zo sporáka a rýchlo premiešame. Potom na sporáku miešame tak dlho, až vznikne husté cesto, ktoré sa nelepí na nádobu. Do čiastočne vychladnutého primiešame vajce. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme a necháme 15 minút odležať. Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame asi na štvrťky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabalíme pripravené jablká. Varíme ich v osolenej vode 8-10 minút. Potom ich vyberieme, posypeme opraženou strúhankou na masle, cukrom a znovu polejeme maslom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ