Jablkovo-hrušková šťava

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté hrušky olúpeme, rozpolíme, odstránime jadrovníky, uložíme ich na mriežku do tlakového hrnca (kuchty) a v pare blanšírujeme 3 minúty. Ešte teplé zomelieme na pasírovacom mlynčeku s nadstavenou sieťkou, ktorá má oká veľké najviac 0,5 mm. Získanú šťavu aj s tuhým podielom (2 diely) zmiešame s jablkovou šťavou (1 diel) a na každý liter zmesi pridáme 2 g kyseliny citrónovej a 100 g kryštálového cukru. Zmes za stáleho miešania zohrejeme na teplotu 82-85 °C, nalejeme do pripravených fliaš a ďalej postupujeme ako pri príprave jablkovej šťavy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená