Jablkovo-hrušková šťava

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Umyté hrušky olúpeme, rozpolíme, odstránime jadrovníky, uložíme ich na mriežku do tlakového hrnca (kuchty) a v pare blanšírujeme 3 minúty. Ešte teplé zomelieme na pasírovacom mlynčeku s nadstavenou sieťkou, ktorá má oká veľké najviac 0,5 mm. Získanú šťavu aj s tuhým podielom (2 diely) zmiešame s jablkovou šťavou (1 diel) a na každý liter zmesi pridáme 2 g kyseliny citrónovej a 100 g kryštálového cukru. Zmes za stáleho miešania zohrejeme na teplotu 82-85 °C, nalejeme do pripravených fliaš a ďalej postupujeme ako pri príprave jablkovej šťavy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsové pirohy 2.

Náročnosť

Bratislavské rožky

Náročnosť

Hovädzie mäso na zázvore s ryžou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Karamelové rezy

Náročnosť

Mrkvový šalát s jablkami 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút