Karfiolová polievka 7.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Karfiol očistíme, oplákneme pod tečúcou studenou vodou, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Potom vodu, v ktorej sme varili karfiol, zahustíme svetložltou maslovou zápražkou, pridáme karfiol rozobratý na ružičky a polievku znova varíme asi 10 minút. V sladkej smotane rozšľaháme žĺtok a za stáleho miešania ju nalejeme do polievky. K polievke môžeme podávať žemľu opraženú na masle alebo malé žemľové knedličky, ktoré zavaríme skôr, ako polievku zahustíme smotanou a žĺtkom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážané zemiaky

Náročnosť

Bulharský guláš

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Bedla na rasci

Náročnosť