Karfiolová polievka 7.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Karfiol očistíme, oplákneme pod tečúcou studenou vodou, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Potom vodu, v ktorej sme varili karfiol, zahustíme svetložltou maslovou zápražkou, pridáme karfiol rozobratý na ružičky a polievku znova varíme asi 10 minút. V sladkej smotane rozšľaháme žĺtok a za stáleho miešania ju nalejeme do polievky. K polievke môžeme podávať žemľu opraženú na masle alebo malé žemľové knedličky, ktoré zavaríme skôr, ako polievku zahustíme smotanou a žĺtkom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená