Lievance z ovsených vločiek

Vymeňte klasickú múku za ovsené vločky a vyskúšajte tieto ľahké a vláčne lievance.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

2 kúpené vrecká lievaniek
1/2 balíka ovsených vločiek
5 dl mlieka
strúhaná citrónová kôra
60 g oleja
200 g marhuľového kompótu
250 g tvarohu
10 g práškového cukru
1,5 dl šľahačky

Postup receptu

  1. Obsah dvoch vreciek lievaniek spolu s ovsenými vločkami zmiešame v miske s mliekom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a necháme chvíľu postáť.

  2. Panvicu na lievance potrieme olejom a vyprážame tak, že malou naberačkou nalejeme cesto do jamôk panvice a opražíme po oboch stranách.

  3. Hotové lievance dáme na plytkú misu, ozdobíme odkvapkaným marhuľovým kompótom, na kompót navrstvíme ocukrovaný tvaroh a nakoniec ozdobíme ušľahanou šľahačkou. Podávame ešte teplé.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená