Pečený pstruh s bylinkovým maslom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

4 pstruhy
soľ
30 g strúhanky
30 g masti

Bylinkové maslo:
60 g masla
citrónová šťava
10 g cibule
1 sardelové očko alebo kúsok sardelovej pasty
20 g sladkokyslej uhorky
zelený petržlen
worcesterská omáčka
soľ

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme, posolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z oboch strán do ružova opražíme. Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8 – 10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame.
Bylinkové maslo: Maslo v miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľku, zelený petržlen, nadrobno pokrájanú uhorku, sardelové očko, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky, všetko spolu zamiešame, sformujeme do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť. Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená