Pirôžky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, žĺtok, olej a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a pohárikom vypichujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou, preložíme napoly, dookola stlačíme a dáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Plnka: Varené hovädzie a pečené bravčové mäso zomelieme spolu s cibuľou, posolíme, okoreníme a vývarom z mäsa rozriedime na hustú plnku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená