Mäsové pirôžky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, žĺtok, olej a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a pohárikom vypichujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou, preložíme napoly, dookola stlačíme a dáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

  2. Plnka: Varené hovädzie a pečené bravčové mäso zomelieme spolu s cibuľou, posolíme, okoreníme a vývarom z mäsa rozriedime na hustú plnku.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pasuľa – polievka

Náročnosť

Čučoriedkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Baranie mäso na majoráne

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hovädzí vývar so žĺtkami

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Kôprovka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút