Plnené torteliny

Vyskúšajte tento recept na chutné torteliny s bryndzou.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Z múky, vajec, soli a korenia vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti a necháme ich v potravinárskej fólii odležať na chladnom mieste 30 minút.

  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8-1 mm, povykrajujeme z nich kruhy o veľkosti 10 cm.

  3. Veľké šalviové listy pokrájame na tenké rezance a opečieme ich krátko v masle. Primiešame k nemu bryndzu a strúhanku. Dochutíme.

  4. Po vychladnutí plníme kruhy do stredu. Okolie potrieme maslom, preložíme a prstami zlepíme, stlačíme. Potom preložíme cez prst a opäť zlepíme.

  5. Varíme 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Na tanieri polejeme opečenými lístkami v masle. Môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená