Plnené torteliny bryndzou s údenou chuťou s orechmi a šalviou

Vyskúšajte tento recept na chutné torteliny s bryndzou.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

4 žĺtka
1 celé vajce
300 g múky z tvrdej pšenice
200 g hladkej múky
soľ a korenie

Plnka:
160 g Bryndze s údenou chuťou
1 PL masla Liptov
6 lístkov šalvie (cca 10 cm veľkých)
1 PL strúhanky
80 g mletých vlašských orechov
soľ a korenie

Na poliatie:
3 PL masla Liptov a 12 lístkov šalvie (cca 5 cm)

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Z múky, vajec, soli a korenia vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti a necháme ich v potravinárskej fólii odležať na chladnom mieste 30 minút.

Cestá vyvaľkáme na hrúbku 0,8-1 mm, povykrajujeme z nich kruhy o veľkosti 10 cm.

Veľké šalviové listy pokrájame na tenké rezance a opečieme ich krátko v masle. Primiešame k nemu bryndzu a strúhanku. Dochutíme.

Po vychladnutí plníme kruhy do stredu. Okolie potrieme maslom, preložíme a prstami zlepíme, stlačíme. Potom preložíme cez prst a opäť zlepíme.

Varíme 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Na tanieri polejeme opečenými lístkami v masle. Dochutíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená