Sladkokyslé kura ako z reštaurácie

Chrumkavé, sladké a kyslé – to je náš recept na sladkokyslé kuracie kúsky, ktoré obľubujú malí i veľkí. Pripravte si s nami tento recept, ktorý Vám nezaberie viac než 45 minút!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
185 Receptov

Postup receptu

  1. Kuracie stehná zbavíme prebytočného tuku, nakrájame na malé kúsky ktoré osolíme a okoreníme. V miske si zmiešame múku, 1 pl cukru, 100 g  kukuričného škrobu spolu s 250 ml vody. Vymiešame dohladka, nech zmes neobsahuje hrudky a v tejto zmesi obalíme kura. Ideálne necháme marinovať 20 minút.

  2. Kuracie kúsky následne vypražíme v oleji. Ak chcete kura extra chrumkavé, smažte kuracie kúsky na dvakrát.

  3. Na panvici si zmiešame 4 pl pomarančového džúsu alebo šťavy, 100 g hnedého cukru, sójovú omáčku, ocot, papriku, mletý zázvor, pomarančovú kôru, granulovaný cesnak a kukuričný škrob vymiešaný s vodou. Poriadne vymiešame a necháme zovrieť až pokiaľ nám zmes nezhustne.

  4. Vypražené kuracie kúsky zmiešame s pripravenou omáčkou a podávame s ryžou. Môžeme ozdobiť sezamom či nakrájanou jarnou cibuľkou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

shakshuka
nápad na raňajky

Shakshuka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Hovädzie taštičky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
polievka
polievka

Pórová mliečna polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bonbony
brazílska kuchyňa

Brigadeiro

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút