Slivkový koláč 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do múky dáme cukor, rozpustený tuk, droždie, soľ, vajce, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári asi na hrúbku 1 cm a dáme na vymastené plechy. Slivky vylúpeme, jeden koniec nakrojíme a roztiahneme do tvaru vejárika a uložíme na cesto tesne vedľa seba šupkou dolu. Cesto posypeme strúhankou a cukrom a pečieme v stredne teplej rúre. Upečené koláče pokrájame na štvorčeky. Namiesto sliviek môžeme použiť aj marhule, čerešne, ríbezle alebo čučoriedky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená