Tekvicové krémové rizoto s cibuľkou a sušenými rajčinami

Sladká chuť Hokkaido tekvice v spojení so sušenými rajčinami zaručí pochvalu pre každého kuchára a úsmev na tvári každého, kto bude mať to šťastie ochutnať túto dobrotu.
Sladká chuť Hokkaido tekvice v spojení so sušenými rajčinami zaručí pochvalu pre každého kuchára a úsmev na tvári každého, kto bude mať to šťastie ochutnať túto dobrotu.
1 ks tekvica Hokkaido
10 ks cherry paradajky
100 g sušené rajčiny
3 strúčiky cesnaku
1 hrnček ryža
4 PL olej
jarná cibuľka
soľ, korenie, bazalka
Predhrejeme si rúru na 170-180 stupňov C. Tekvicu, kým sa nám rozohreje rúra, ošúpeme a vyberieme stred so semienkami. Tekvicu nakrájame na mesiačiky s hrúbkou zhruba 1,5 cm, potrieme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre až kým nám tekvica nezmäkne. Polovicu z upečenej tekvice tyčovým mixérom pomixujeme na pyré a druhú polovicu nakrájame na menšie kúsky .
Na 2 pl olivového oleja speníme nasekanú cibuľku. Pridáme ryžu v surovom stave a prelisovaný cesnak. Pridáme koreniny a krátko restujeme až kým nám nezačne rozvoniavať cesnak. Podlejeme pripraveným vínom, a necháme odpariť alkohol (tekutinu zredukujeme o zhruba o 1/3).
K pripravenému základu rizota pridáme pripravené tekvicové pyré a podlejeme jednou menšou naberačkou vývaru (cca 1dl). Pridáme nakrájané cherry paradajky. Rizoto stále miešame až kým sa tekutina nestratí, následne pridávame vývar po troškách, až kým nám ryža nezmäkne a rizoto nedosiahne krémovú štruktúru.
Dôležité: Rizoto je počas celého kroku potrebné neustále miešať a pridávať vývar po tročkách.
TIP: Pre dosiahnutie optimálneho chuťového zážitku odporúčame ryžu pripraviť Al dente
Pridáme nakrájané kúsky zvyšnej tekvice a odstavíme od zdroja tepla. Po odstavení primiešame kocku masla. Celé rizoto naposledy premiešame.
Podávame ihneď aby rizoto nestratilo krémovú štruktúru. Na vrch pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku a sušené paradajky.
TIP: Podľa chuti môžeme na servírovacom tanieri pridať nastrúhaný nami zvolený tvrdý taliansky syr.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ