Tekvicové krémové rizoto s cibuľkou a sušenými rajčinami

Sladká chuť Hokkaido tekvice v spojení so sušenými rajčinami zaručí pochvalu pre každého kuchára a úsmev na tvári každého, kto bude mať to šťastie ochutnať túto dobrotu.
Sladká chuť Hokkaido tekvice v spojení so sušenými rajčinami zaručí pochvalu pre každého kuchára a úsmev na tvári každého, kto bude mať to šťastie ochutnať túto dobrotu.
1 ks tekvica Hokkaido
10 ks cherry paradajky
100 g sušené rajčiny
3 strúčiky cesnaku
1 hrnček ryža
4 PL olej
jarná cibuľka
soľ, korenie, bazalka
Predhrejeme si rúru na 170-180 stupňov C. Tekvicu, kým sa nám rozohreje rúra, ošúpeme a vyberieme stred so semienkami. Tekvicu nakrájame na mesiačiky s hrúbkou zhruba 1,5 cm, potrieme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre až kým nám tekvica nezmäkne. Polovicu z upečenej tekvice tyčovým mixérom pomixujeme na pyré a druhú polovicu nakrájame na menšie kúsky .
Na 2 pl olivového oleja speníme nasekanú cibuľku. Pridáme ryžu v surovom stave a prelisovaný cesnak. Pridáme koreniny a krátko restujeme až kým nám nezačne rozvoniavať cesnak. Podlejeme pripraveným vínom, a necháme odpariť alkohol (tekutinu zredukujeme o zhruba o 1/3).
K pripravenému základu rizota pridáme pripravené tekvicové pyré a podlejeme jednou menšou naberačkou vývaru (cca 1dl). Pridáme nakrájané cherry paradajky. Rizoto stále miešame až kým sa tekutina nestratí, následne pridávame vývar po troškách, až kým nám ryža nezmäkne a rizoto nedosiahne krémovú štruktúru.
Dôležité: Rizoto je počas celého kroku potrebné neustále miešať a pridávať vývar po tročkách.
TIP: Pre dosiahnutie optimálneho chuťového zážitku odporúčame ryžu pripraviť Al dente
Pridáme nakrájané kúsky zvyšnej tekvice a odstavíme od zdroja tepla. Po odstavení primiešame kocku masla. Celé rizoto naposledy premiešame.
Podávame ihneď aby rizoto nestratilo krémovú štruktúru. Na vrch pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku a sušené paradajky.
TIP: Podľa chuti môžeme na servírovacom tanieri pridať nastrúhaný nami zvolený tvrdý taliansky syr.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ