Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Smotanová majonéza

Náročnosť

Rezne Astra

Náročnosť

Mozočkové chrupky

Náročnosť

Šopský šalát

Náročnosť

Virgin Hugo s bazovým sirupom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút