Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapor v aspiku

Náročnosť

Jarné vajcia

Náročnosť

Rumové mesiačiky

Náročnosť

Uhorkový šalát

Náročnosť

Orieškový nákyp s orieškovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Sarma

Náročnosť