Zemiakové pirohy plnené hovädzím mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme a pretlačíme. Pridáme múku a vajce, vypracujeme cesto a vyvaľkáme. Vykrajujeme z neho štvorčeky, ktoré plníme mäsovou plnkou, preklopíme a zlepíme tak, aby sme dostali podobu trojhrannej šatky. Pirohy omočené vo vajci a obalené v strúhanke opekáme na panvici na rozpálenom oleji.
Plnka: hovädzie mäso zomelieme, pridáme nadrobno posekanú na oleji opraženú cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme na kocky pokrájané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená