Zemiakové rezne s hubovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené, v slanej vode uvarené zemiaky prelisujeme na doske a necháme vychladnúť. Potom pridáme vajce, žĺtok, múku a všetko zmiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Cesto rozkrojíme na 8 štvorcov, naplníme hubovou plnkou, jednu stranu cesta preložíme cez plnku a okraje stlačíme tak, aby nám plnka nevytekala. Rezne vyprážame v horúcom oleji do ružova a podávame so zeleninovým prívarkom.
Plnka: na masti zapeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, rascu, korenie a prikryté za občasného pomiešania asi 20 minút dusíme. Potom pridáme posolené rozšľahané vajcia a za stáleho miešania necháme zraziť.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Miešaný kompót

Náročnosť

Silvove prsia

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Suchárová knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ríbezľovo-čerešňový džem

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Marhuľový džem

Náročnosť