Bravčové mäso s fazuľovými strukmi

Mäso vykostíme a odrežeme z neho masť. Potom ho naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej misy, zalejeme vychladnutým nálevom, prikryjeme tanierom a necháme 1 až 2 dni v chlade odležať, pričom mäso občas obrátime. Pred vlastnou prípravou podusíme na masle čerstvú koreňovú zeleninu spolu s cibuľou. Odležané mäso z vínneho nálevu vyberieme, trocha osolíme, dáme na opraženú zeleninu a dusíme. Po chvíli podlejeme vínnym nálevom, pridáme trocha horúcej vody a udusíme do mäkka. Mäkké mäso pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme, precedíme, pridáme fazuľové struky spolu s mäsom a ešte trocha prehrejeme.
Vínny nálev: Biele víno povaríme s očistenou koreňovou zeleninou pokrájanou nadrobno, s pokrájanou cibuľou, korením, bobkovým listom, tymianom a necháme vychladnúť.
Podávame so žemľovou knedľou alebo zemiakmi.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ