Postup receptu
Mäso vykostíme a odrežeme z neho masť. Potom ho naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej misy, zalejeme vychladnutým nálevom, prikryjeme tanierom a necháme 1 až 2 dni v chlade odležať, pričom mäso občas obrátime. Pred vlastnou prípravou podusíme na masle čerstvú koreňovú zeleninu spolu s cibuľou. Odležané mäso z vínneho nálevu vyberieme, trocha osolíme, dáme na opraženú zeleninu a dusíme. Po chvíli podlejeme vínnym nálevom, pridáme trocha horúcej vody a udusíme do mäkka. Mäkké mäso pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme, precedíme, pridáme fazuľové struky spolu s mäsom a ešte trocha prehrejeme.
Vínny nálev: Biele víno povaríme s očistenou koreňovou zeleninou pokrájanou nadrobno, s pokrájanou cibuľou, korením, bobkovým listom, tymianom a necháme vychladnúť.
Podávame so žemľovou knedľou alebo zemiakmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ