Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu

Letná kombinácia čučoriedok a černíc spojená do omáčky.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

500 g očistených čučoriedok
500 g očistených černíc
500 ml pomarančovej šťavy (asi z 1,5 kg pomarančov)
2 PL citrónovej šťavy
1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
1 150 g cukru

Ingrediencie pre 10 osôb

Postup receptu

1.Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút.
2.Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace.

TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechový nugát

Náročnosť

Salámové misky s vajcami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút