Egrešovo-ríbezľový džem (z čiernych ríbezlí)

Zrelé egreše a ríbezle dáme na sitko, dobre umyjeme pod tečúcou studenou vodou, necháme odkvapkať a očistíme (bobule ríbezlí stiahneme zo stopiek vidličkou). Ovocie odvážime, zmiešame v pomere 2 : 1 alebo 1 : 1, popučíme a rozdelíme na dve časti. Jednu časť zmesi dáme variť a keď už vrie asi 20 minút, pridáme druhú časť, do ktorej sme zamiešali potrebné množstvo cukru (750 g cukru na 1 kg pôvodného množstva ovocia). Všetko spolu varíme tak dlho, až kým džem nie je dostatočne hustý. Horúci džem nalejeme do čistých, suchých a teplých pohárov celkom doplna, prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme voľne schladiť pri izbovej teplote.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ