Ingrediencie
200 g riedkych hovädzích kostí
500 g hovädzieho mäsa
2 l vody
soľ
nové korenie
čierne korenie celé
100 g miešanej koreňovej zeleniny
50 g cibule
Krupicové halušky:
20 g masla
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
60 g detskej krupice
1 malá lyžička vody
Postup receptu
Kosti a mäso umyjeme, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Potom varíme už len pomaly, osolíme, pridáme nove a čierne korenie. Po hodine varu pridáme očistenú a zeleninu, cibuľu a dovaríme do mäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme do precedenej polievky. Uvarené krupicové halušky vložíme do polievky tesne pred podávaním. Krupicové halušky: V miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme krupicu, zamiešame a necháme odležať 10 minút. Z cestíčka potom lyžičkou formujeme halušky, ktoré vkladáme do osolenej vriacej vody.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ