Ríbezľová roláda

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

Na cesto:
4 vajcia
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker

Na náplň:
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
100 ml vlažnej vody
200 ml kefírového mlieka
250 g čerstvých ríbezlí

Na ozdobenie:
½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker
50 g čerstvých ríbezlí

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie

Ingrediencie pre 10 osôb

Postup receptu

1.Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 12 minút

2.Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
3.Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
4.Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
5.Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.

TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablká v župane

Náročnosť

Fazuľové lečo

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Hovädzia roláda 3.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny