V miske zmiešajte mleté morčaciu mäso, jemne nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, múku, horčicu a worcesterskú omáčku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Morčaciu mäsovú zmes osoľte a pridajte čierne korenie podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, ako napríklad mletú papriku, tymian, rozmarín alebo petržlenovú vňať.
Zohrejte olej na panvici na stredne vysokú teplotu. Formujte z mäsovej zmesi faširky vo forme menších bochníčkov a jemne ich opražte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Znížte teplotu a pokračujte vo vyprážaní, kým faširky nebudú úplne prepečené.
Medzitým pripravte zemiakovú kašu. Varte olúpané a nakrájané zemiaky v osolenej vode, kým nebudú mäkké. Potom ich scedíme a vrátime späť do hrnca.
Pridajte maslo a mlieko k zemiakom, rozmixujte ich vidličkou, šľahačom alebo pučidlom na zemiaky, až kým nebudú dosiahnutá hladká a krémová konzistencia. Podľa potreby pridajte viac mlieka, ak chcete dosiahnuť potrebnú hustotu kaše. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Na servírovanie rozotrite zemiakovú kašu na tanieri a položte na ňu morčacie faširky.
Podávajte teplé a ozdobte ich čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Prajeme dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ