Zemiakovo – zeleninový šalát so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

500 g zemiakov
100 g šalátovej uhorky
80 g reďkoviek
1/2 hlávky šalátu
40 g cibule
2 vajcia
200 g kyslej smotany
soľ
kôpor
zelený petržlen
5 g cukru

Postup receptu

Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme, scedíme, ošúpeme a necháme úplne vychladnúť, aby sa nedrobili. Potom ich pokrájame na kolieska spolu s umytými reďkovkami. Pridáme umytú očistenú šalátovú uhorku pokrájanú na kocky, umyté listy šalátu pokrájané na krátke rezance, očistenú cibuľu pokrájanú na kocky, na tvrdo uvarené vajíčka pokrájané na kocky, soľ, posekaný kôpor a zelený petržlen a rozšľahanú kyslú smotanu. Všetko zľahka zamiešame a podľa chutí prisladíme. Šalát môžeme podávať ako samostatný pokrm, ale aj ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená