Zemiakovo – zeleninový šalát so smotanou

500 g zemiakov
100 g šalátovej uhorky
80 g reďkoviek
1/2 hlávky šalátu
40 g cibule
2 vajcia
200 g kyslej smotany
soľ
kôpor
zelený petržlen
5 g cukru
Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme, scedíme, ošúpeme a necháme úplne vychladnúť, aby sa nedrobili. Potom ich pokrájame na kolieska spolu s umytými reďkovkami. Pridáme umytú očistenú šalátovú uhorku pokrájanú na kocky, umyté listy šalátu pokrájané na krátke rezance, očistenú cibuľu pokrájanú na kocky, na tvrdo uvarené vajíčka pokrájané na kocky, soľ, posekaný kôpor a zelený petržlen a rozšľahanú kyslú smotanu. Všetko zľahka zamiešame a podľa chutí prisladíme. Šalát môžeme podávať ako samostatný pokrm, ale aj ako prílohu k mäsu.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ