Domáci pečený čaj: Chutné zahriatie počas chladných dní

Počas uponáhľaných chladných dní si občas potrebujeme dopriať okamih oddychu a pohody. Domáci pečený čaj je skvelým spoločníkom pri relaxácii, navyše ak si ho pripravíte sami, získa ešte osobitejšie čaro. Odhaľte s nami postup, ako si vytvoriť vlastný domáci pečený čaj a dopriať si lahodné aromatické zahriatie.

Domáci pečený čaj – recept

Ingrediencie:

Postup:

  1. Ovocie (a zázvor) pokrájajte na malé kúsky a rovnomerne ho rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. K ovociu pridáme oriešky a koreniny a zmes posypeme cukrom alebo iným zdravým sladidlom.
  3. Takto pripravenú zmes na domáci pečený čaj vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme približne 45 minút. Aby ste predišli spáleniu, v polovici pečenia zmes dôkladne premiešajte.
  4. Následne ešte teplú zmes vložíme do pohárov a zalejeme horúcou vodou pre prípravu zahrievajúceho nápoja.
  5. Po vyúhovaní čaj sceďte a podávajte. Môžete si ho dozdobiť klinčekmi, plátkami citróna alebo napríklad paličkou škorice.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché drinky na oslavu: Ich prípravu zvládnete za pár minút

domáci pečený čaj
Foto: Pixabay

Gurman TIP: Ak chcete pečený čaj skladovať, prípadne ním niekoho obdarovať, pokvapkajte ho v uzatvárateľných nádobách alkoholom. Predĺži to jeho trvanlivosť. Následne zmes na domáci pečený čaj skladujte v chladničke.

Vďaka domácemu pečenému čaju si môžete vytvoriť unikátny rituál, ktorý vás bude tešiť nielen chuťou, ale aj vôňou a atmosférou pohody. Experimentujte s rôznymi kombináciami ovocia a objavujte nové chute podľa vašej vlastnej kreativity. Užite si každý dúšok tejto vlastnoručne vytvorenej lahôdky! Máte radi zahrievajúce nápoje? Tak to sa vám určite budú hodiť naše recepty na nealkoholický punč.

Prečítajte si tiež: Zdravé zobkanie bez výčitiek: 3 tipy na chrumkavé dobroty k filmu

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ