Najlepšia čokoládová bábovka: Použite tajnú ingredienciu

Čokoládová bábovka patrí medzi obľúbené dezerty mnohých milovníkov sladkého, navyše je nesmierne jednoduchá a rýchla na prípravu a ideálna na akúkoľvek oslavu. Ako docieliť, aby vaša čokoládová bábovka bola vláčna a priam sa rozplývala na jazyku? Vyskúšajte nasledujúci trik od skúsených cukrárov.

Ingrediencia, ktorú by ste nečakali

Ak máte radi dezerty, pri ktorých príprave nemusíte stráviť mnoho času v kuchyni, určite milujete bábovky. Navyše sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov a len tak ľahko neomrzia ani vyberavých gurmánov. Na prípravu bábovky nepotrebujete ani mixér, cesto si môžete pripraviť ručne. Ak túžite pripraviť tú najvláčnejšiu bábovku, určite do nej pridajte „tajnú“ ingredienciu, ktorou je kyslá smotana.

čokoládová bábovka
Foto: pexels.com

Ak nemáte práve po ruke kyslú smotanu, môžete použiť aj obyčajný grécky jogurt. Aby bola vaša čokoládová bábovka dokonalá, použite pri jej príprave kvalitné kakao, aby ste dosiahli výraznú chuť. Pri výbere čokolády na polevu je kvalita taktiež kľúčová. Vyberte si kvalitnú horkú čokoládu s vysokým percentom kakaa, ktorá dodá koláču intenzívnu chuť a bohatú arómu. Ak máte radi sladšiu chuť, môžete použiť aj mliečnu čokoládu, ale nezabudnite znížiť množstvo cukru v recepte, aby čokoládová bábovka nebola až príliš sladká.

Čokoládová bábovka ako od skúseného cukrára

Uistite sa, že ešte predtým, ako vlejete cesto do formy, ju perfektne vytriete. Predídete tak prilepeniu bábovky o boky formy a tá si tak zachová svoj dokonalý tvar. Na vytretie formy použite zmäknuté maslo. Neotvárajte rúru počas pečenia. Prudká zmena teploty môže spôsobiť, že váš koláč klesne. Radšej vydržte až do konca pečenia. Ak chcete vynechať čokoládovú polevu, môžete koláč poprášiť cez sitko práškovým cukrom. Je to dokonalá bodka pre dizajn vašej čokoládovej bábovky a zvládnete to za pár sekúnd. Krása je predsa v jednoduchosti.

čokoládová bábovka
Foto: pexels.com

Čokoládová bábovka je jedným z najobľúbenejších dezertov a niet sa diviť prečo. Je to kombinácia lahodnej čokolády a jemného, vláčneho cesta, ktoré sa rozpúšťa v ústach a vyvoláva pocit absolútneho potešenia. Táto klasická pochúťka je ideálna ako sladká odmena po náročnom dni alebo ako výnimočný dezert pre hostí na špeciálnu príležitosť. Recepty na bábovku navyše ponúkajú množstvo variácií, nezabudnite vyskúšať napríklad jemnú piškótovú bábovku alebo šťavnatú jablkovú bábovku.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ