Korpus na cheesecake: 5 tipov, ako zaručene pripravíte ten najlepší

Jednou z dôležitých súčastí pre perfektný cheesecake je aj dokonalý korpus. Kvalitný korpus dodá vášmu cheesecake-u chrumkavý a chutný základ. Je však potrebné dávať si pozor, aby nebol napríklad príliš tvrdý. Prinášame vám 5 tipov, ktoré vám pomôžu pripraviť ten najlepší korpus na cheesecake a aj skvelý tip na pohodlné rozdrvenie sušienok bez použitia mixéra.

1. Výber správnych surovín

Kvalitný korpus na cheesecake vyžaduje prvotriedne suroviny. Použite preto výhradne čerstvé sušienky alebo piškóty a pravé maslo, určite nie margarín. Môžete sa pohrať so zmesou sušienok – napríklad grahamovými, Oreo alebo vanilkovými keksíkmi.

2. Správne množstvo masla

Správne množstvo masla je kľúčové pre pevný a chutný korpus. Maslo slúži na spojenie sušienok a dodáva korpusu chuť a vláčnosť. Ak je korpus príliš suchý, cheesecake sa môže rozpadnúť. Naopak príliš veľa masla môže spôsobiť, že korpus bude mastný alebo veľmi tuhý na krájanie. Odporúča sa začať so 100-125 gramami masla na 200-250 gramov sušienok a prispôsobiť jeho množstvo podľa potreby.

korpus na cheesecake
Foto: Pixabay

3. Dôkladné premiešanie surovín

Korpus na cheesecake bude najlepší, ak sú sušienky dôkladne rozdrvené a dobre premiešané s maslom. Zaistite, že sušienky sú dobre navlhčené maslom a neobsahujú žiadne suché kúsky. Toto zabezpečí rovnomernú konzistenciu korpusu pre váš dokonalý zákusok.

4. Korpus na cheesecake dobre utlačte a predpečte

Po dôkladnom premiešaní surovín na korpus ich starostlivo utlačte na dno vašej formy na cheesecake. Tento krok zabezpečí, že korpus bude pevný a nie sypký. Korpus môžete predpiecť v rúre na približne 10 minút pri 160 stupňoch Celzia. Náplň pridávajte na korpus až následne a až po jeho úplnom vychladnutí.

korpus na cheesecake
Foto: Pixabay

5. Ako rozdrviť keksíky na korpus bez mixéra?

Aj keď práve nemáte po ruke mixér, môžete sušienky na korpus ľahko rozdrviť. Vložte ich do dobre uzatvárateľného plastového vrecka a použite valček na cesto (alebo kľudne aj prázdnu fľašu od vína) na ich roztlačenie. To vám umožní dosiahnuť práškovú konzistenciu na základ cheesecake-u bez väčšej námahy.

Gurman TIP: Pre netradičný nádych vášho korpusu na cheesecake do neho môžete pridať citrónovú kôru. Stačí pridať nastrúhanú citrónovú kôru do zmesi sušienok a masla pred jej utlačením na dno formy. Citrónová kôra dodá korpusu jemnú kyslosť a vôňu, ktorá bude skvele kontrastovať s bohatou mliečno-krémovou náplňou cheesecake-u.

Cheesecake s bielou čokoládou
Foto: Gurman

Veríme, že s týmito tipmi na prípravu korpusu váš cheesecake získa dokonalý základ, ktorý podčiarkne chuť vami zvolenej náplne. A nezabudnite, kreativita je pri pečení viac než vítaná, takže smelo experimentujte s rôznymi druhmi ochutených sušienok. Hľadáte celý recept na vynikajúci cheesecake? Určite vám odporúčame pripraviť si náš cheesecake s bielou čokoládou.

Prečítajte si tiež: Pumpkin spice latte recept: Ako si pripravíte najobľúbenejší jesenný nápoj doma?

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ