Vianočné nepečené guľky: Máme 3 najlepšie overené recepty
Vianoce sú časom, keď kuchyňa vonia vanilkou, škoricou a čokoládou. Ak patríte k tým, ktorí radi pripravujú niečo sladké, no pečenie nie je vaša šálka kávy, máme pre vás riešenie. Nepečené guľky sú jednoduché, rýchle na prípravu a chutia výborne. Pripravili sme pre vás tri overené recepty, ktoré na sviatočnom stole nikdy nesklamú.
Vianočné nepečené guľky
1. Rumové guľky – klasika, ktorá nesklame
Suroviny:
- 250 g mletých piškót
- 100 g práškového cukru
- 100 g roztopenej horkej čokolády
- 3 PL rumu
- 50 g masla
- mleté orechy alebo kokos na obalenie
Postup:
Začnite tým, že piškóty rozdrvíte na jemný prášok. V miske zmiešajte všetky suroviny – mleté piškóty, cukor, čokoládu, maslo a rum – až kým nevznikne kompaktná hmota. Ak sa vám zdá zmes príliš suchá, pridajte trošku mlieka alebo rumu. Následne tvarujte malé guľky a obaľte ich v kokose alebo mletých orechoch. Guľky uložte do chladničky, kde sa krásne stuhnú a prepoja chute.
Pripravte si s nami: FOTORECEPT Vianočné nepečené punčové gulky s rumom si získajú srdcia všetkých dospelákov
2. Marcipánovo-čokoládové guľky – luxusný dezert na sviatočný stôl
Suroviny:
- 200 g marcipánu
- 100 g horkej čokolády
- 50 g práškového cukru
- 1 PL pomarančového likéru alebo šťavy
- kakao alebo mleté orechy na obalenie
Postup:
Marcipán nastrúhajte alebo rozdrobte do misky. Pridajte práškový cukor a pomarančový likér či šťavu, aby zmes získala jemnú konzistenciu. Vytvarujte malé guľky. Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a guľky do nej namáčajte. Na záver ich obaľte v kakau alebo mletých orechoch. Nechajte vychladnúť v chladničke. Tento dezert vás očarí svojou jemnosťou a sladkou pomarančovou vôňou.
3. Orechovo-čokoládové guľky – pre milovníkov intenzívnej chuti
Suroviny:
- 150 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 50 g roztopenej horkej čokolády
- 1 PL kakaa
- 2 PL mlieka
- mleté orechy alebo kokos na obalenie
Postup:
V miske zmiešajte mleté orechy, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Postupne pridávajte mlieko, až kým nevznikne hmota vhodná na tvarovanie. Z pripravenej zmesi tvarujte guľky a obaľujte ich v mletých orechoch alebo kokose. Hotové guľky uložte na tácku a nechajte ich odležať v chladničke, aby sa chute prepojili. Tieto guľky majú hlbokú čokoládovo-orechovú chuť, ktorá si vás okamžite získa.
Pripravte si s nami na Vianoce tiež: Rafaelo guľôčky: Rýchla pochúťka len z 3 surovín
Gurman TIP: Pri príprave nepečených guľôčok používajte vždy len kvalitné suroviny – čokoládu s vysokým obsahom kakaa a čerstvé orechy. Nepečené guľky skladujte len v chladničke, aby si zachovali svoju konzistenciu. Pri servírovaní ich môžete ozdobiť cukrovou farebnou posýpkou alebo vložiť do papierových košíčkov, aby na stole vyzerali štýlovo.
Mohlo by vás zaujímať: Proteínové medovníky: Recept na voňavé perníčky plné bielkovín
Nepečené vianočné guľky sú jednoduchým a chutným spôsobom, ako doplniť sviatočný stôl. Tieto recepty prinášajú kombináciu tradičných i luxusnejších chutí, ktoré potešia všetky zmysly. Vyskúšajte ich a nechajte sa uniesť vôňou Vianoc, ktorá vás bude sprevádzať pri každom súste!
Prečítajte si tiež: Vianočné pečenie na tretí adventný týždeň: Čas na krémy a polevy
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ