Vianočné Rafaelo guľôčky: Rýchla pochúťka len z 3 surovín

Hľadáte jednoduchý recept na vianočné sladkosti, ktoré nielen skvele chutia, ale aj potešia svojím vzhľadom? Vyskúšajte Rafaelo guľôčky, ktoré si zamilujete vy aj vaši hostia. S trochou šikovnosti ich pripravíte za pár minút a výsledok bude neodolateľný!

Vianočné Rafaelo guľôčky RECEPT

Čo budete potrebovať:

Rafaelo guľôčky
Foto: Pixabay

Postup krok za krokom

  1. Zaparte mandle horúcou vodou, nechajte ich chvíľu odstáť a potom ich jednoducho ošúpte. Tento krok síce vyžaduje trochu trpezlivosti, no výsledná chuť stojí za to. Ak chcete ušetriť čas, môžete si priamo v obchode kúpiť už olúpané mandle.
  2. V hlbokej mise zmiešajte Salko s 200 g strúhaného kokosu. Miešajte dovtedy, kým vám nevznikne hustá a tvárna hmota, ktorá dobre drží pohromade. Ak je hmota príliš lepivá, pridajte ešte trochu kokosu.
  3. Na prípravu guľôčok použite lyžičku, ktorou naberiete malé množstvo hmoty. Tú jemne ováľajte v troške kokosu – takto sa vám nebude lepiť na ruky. Potom vtlačte do stredu guľôčky mandľu a dotvarujte ju do dokonalého tvaru.
  4. Každú guľôčku následne obaľte v strúhanom kokose a uložte ju do vianočného papierového košíčka. Tento detail pridá guľôčkam sviatočný vzhľad a uľahčí servírovanie.

Prečítajte si tiež: Aké hrubé má byť cesto na medovníky? Zistite to s nami!

Rafaelo guľôčky
Foto: Pixabay

Gurman TIP: Ak chcete chuť cukrovinky ešte ozvláštniť, môžete do kokosovej hmoty pridať kvapku vanilkovej esencie alebo za štipku BIO citrónovej kôry. Vaše Rafaelo guľôčky tak získajú nový rozmer chuti.

Mohlo by vás zaujímať: Aký džem na linecké koláčiky? Správna voľba je základ!

Rafaelo guľôčky sú ideálnym sladkým občerstvením na vianočný stôl – sú rýchle na prípravu, krásne na pohľad a nesmierne lahodné. Navyše, na ich prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie ani veľa času. Užite si sviatočné pečenie a potešte svojich blízkych týmto jednoduchým, no výborným sladkým receptom.

Pripravte si s nami: Neodolateľná a krehká vianočná pavlovej roláda so šľahačkovou náplňou a sviežimi mandarínkami si vás určite získa po prvom súste

Viac o téme: ,

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ